zaterdag 28 april 2012

Oud hout


Boomkruiper: Boomkruipertjes, je ziet ze vaak genoeg maar het valt niet mee om ze goed op de foto te zetten. Voor mij is deze wel geslaagd.

zondag 22 april 2012

Visgronden


Purperreiger: Hierbij de laatste foto van de purperreiger, maar dan in actie.

Purperreiger in broedkleed


Purperreiger: Hier nog een foto van de purper maar dan iets meer gecropt om wat meer details te tonen, zoals van dit stekelbaarsje dat werd gevangen in deze modderige sloot.

Reiger uit Africa


Purperreiger: Vanuit Brabant naar Houten gereisd om daar in een monumentale hoogstamboomgaard, bij kennissen, wat foto`s proberen te maken van al het spul wat daar zat. Resultaat: nul komma nul. Onderweg naar mijn zus, in de buurt, kwamen we deze purper tegen, vissend in een sloot. Ik hoopte op een zeelt o.i.d. maar dat zat er niet in. Af en toe gaf hij zich redelijk vrij buiten het opgaande riet. Dit was ook meer dan prima, voor mijn eerste purper.

zondag 8 april 2012

Skievakantie!!!


Nog een foto van de waterspreeuw uit de Franse Alpen.

Skie alternatief.


Waterspreeuw: Enkele dagen op wintersport in de Franse alpen. Vrouw en kinderen op de ski`s bij de rest van de meute. Ikzelf een dag lang een bergbeek verkend en kletsnat geworden. Div. waterspreeuwen zien vliegen en op een plaats een koppeltje. De andere dag naar die plaats terug gegaan en ongeveer 4.5 uur onder wat dennen op een rots gelegen met als resultaat o.a. deze foto van de waterspreeuw. Ook nog foto`s van braakballen kunnen maken.